Despre noi

Daria Mihaela și Darius Gabriel s-au născut pe 23 aprilie 2015, la doar 27 săptămâni gestaționale. Cântărind sub 1 kg și fără a respira la naștere, doctorii nu le-au dat nicio șansă de supraviețuire. Cu toate acestea, după 86 zile de luptă în secția de terapie intensivă a Spitalului Universitar București, ce doi au dovedit cât sunt de puternici.

Credeam că ce a fost mai greu a trecut, însă din păcate greul abia de atunci începea. Stopurile cardiace, lipsă de oxigenare a creierului, convulsiile, hemoragiile intraventriculare, infecțiile și intervențiile laser din secția de terapie intensiva lăsaseră sechele mari, care aveau să își facă apariția odată cu trecerea timpului. Ni s-a recomandat control neurologic, ortopedic și kinetoterapie. Zis și făcut; câteva zile mai târziu eram în cabinetul neurologului. Acolo am avut primele suspiciuni că ceva nu este în regulă.

Am început să alergăm la cei mai buni medici din România. Răspunsurile întârziau să apară, așa că am început investigațiile și în afara țării. Investigații pe care le continuăm și azi, la aproape 3 ani, pentru că încă nu avem toate răspunsurile.

Dariei i-a fost pus diagnosticul de tetrapareză spastică. Darius încă reprezintă o necunoscută pentru medici, este diagnosticat cu paraplegie flască de cauză necunoscută.

Pentru a se apropia de o viață cât mai normală și independență, cei doi fac zilnic până la 5 ore de terapie, atât în spitalele din România cât și în afara țării. Costurile investigațiilor și terapiilor depășesc 30.000 euro anual. E mult, enorm, însă rezultatele nu întârzie să apară și ne dau curajul de a lupta pentru fiecare cent.

Sunt și vor fi speciali, însă vor o viață de copii normali! Vor să alerge, vor să danseze! Pentru ca ei să poată continuă terapiile de care au atâta nevoie, avem nevoie de ajutorul vostru! Alătură-te și tu cauzei noastre și pune-ți amprenta pe o faptă bună!

 
Proiect susținut de și